لاستیک سیلیکونی مایع (LSR) برای کاربردهای مختلف در صنایع مختلف بسیار محبوب است زیرا یک الاستومر همه کاره بوده که در شرایط عملیاتی سخت عملکرد خوبی دارد.
فناوری لاستیک سیلیکونی مایع به لطف گزینههای سفارشیسازی کمهزینه برای تولید، در دهه گذشته رشد چشمگیری داشته است. در صنعت خودرو بیشتر در مهر و موم و واشر پیشرانه و برخی اجزای کابین در خودروهای ردهبالا از این نوع لاستیک برای دوام بیشتر قطعات داخلی استفاده میشود.
اجزای ساختهشده از SLR در اتاق تمیز کلاس1000 قالبگیری تزریقی میشوند و میتوانند به محصولات نهایی خاصی تبدیل شوند.
آنها هنگام پیروی از فرآیند تایید بخش تولید (PPAP) به خوبی به تولید قطعات کمک میکنند. لاستیک مایع سیلیکونی یک الاستومر دو بخشی متشکل از سیلیکون (پلیمری متشکل از سیلوکسان) است که با استفاده از پلاتین پخته میشود تا یک لاستیک شفاف، قوی و انعطافپذیر ایجاد کند. البته از سایر عوامل پخت نیز میتوان استفاده کرد.
لاستیک سیلیکونی مایع در سطوح مختلف از نرم تا سخت موجود است. از طولسنج Shore برای اندازهگیری سختی یک ماده و معمولا پلیمرها مانند اورینگ لاستیکی یا دیافراگم لاستیکی استفاده میشود. سختی یک الاستومر بر اساس عمق فرورفتگی توسط یک گِیج ضربهای اندازه و شکل استاندارد اندازهگیری میشود.
سختی با مقایسه تفاوت بین نیروی اولیه کوچک و نیروی نهایی بسیار بزرگتر به دست میآید. مقیاس بینالمللی درجه سختی لاستیک (IRHD) دارای محدوده صفر تا 100 است که به ترتیب مربوط به مدول الاستیک صفر (0) و بینهایت (100) است. اندازهگیری با فرورفتن یک توپ سفت در نمونه لاستیکی انجام میشود.
مقیاس Shore A در ایران رایجترین بوده و البته خوانشها بین 30 تا 95 امتیاز است. الاستومرهای سختتر از یک فرورفتگی مخروطی نوکتیز با مقیاس Shore D استفاده میکنند.
محصولات لاستیک سیلیکونی مایع دارای خواص کلیدی بسیاری هستند که آنها را به انتخابی عالی برای استفاده در برنامههای مختلف تبدیل میکند. ازجمله این خواص میتوان به تحمل دماهای پایینتر از منفی155 درجه فارنهایت (68.33 درجه سانتیگراد) و تا 392 درجه فارنهایت (200 درجه سانتیگراد) سختی قابلتنظیم از 10 تا 80 طولسنج Shore A، مقاومت در برابر شرایط محیطی مانند ازن، آب، بخار و اشعه ماورابنفش اشاره کرد .
همچنین باید گفت ویسکوزیته بسیار کمتری دارد که کار با آن را آسانتر کرده و سطح صافتری هم ایجاد میکند. انعطافپذیری استثنایی به آن اجازه میدهد تا به شکلهای پیچیدهای قالبگیری شود که احتمال ترک خوردن یا شکستن آن در طول قالبگیری تزریقی کمتر است.
این ماده بدون بو و بیمزه است، از رشد باکتریها حمایت نکرده و مواد دیگر را لکهدار یا دچار خوردگی نمیکند. از آنجاکه لاستیکهای سیلیکونی مایع بسیار انعطافپذیر هستند حتی در صورت فشرده شدن برای مدت طولانی دچار تغییر شکل دائمی نمیشوند.
مواد لاستیک سیلیکونی مایع در بسیاری از محصولات ازجمله عایق الکتریکی، کپسولاسیون و اجزای کمتر متحرک استفاده میشود. تطبیق پذیری آن به کاربردهای مختلفی برای صنایع مختلف مانند هوافضا و نظامی، خودروسازی، غذا و نوشیدنی و پزشکی و دارویی کمک میکند.
در صنعت خودرو نیز بیشتر در مهروموم و واشر پیشرانه و برخی اجزای کابین در خودروهای رده بالا از این نوع لاستیک برای دوام بیشتر قطعات داخلی استفاده میشود.